Filtreler Yükleniyor

Bakır Tavalar

Korkmaz Divani Serisi modern ve geleneksel çizgilerin bir arada harmanlandığı özel bir üründür. Ürün 3 TRI-PLY Hadde teknolojisi ile bir araya getirilmiştir. Geleneksel çizginin yorumu ile seçkin bir görünüme sahip bakır tavalar, doğru bir kullanım ve bakımla en sağlıklı pişirme gereçlerinden biridir. Sağlıklı olmasının yanında bakır tavada pişen yemekler, diğerlerine göre çok daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni bakır kullanırken kısık ateşte pişirme zorunluluğudur. Bakır madeni çabuk şekil alan, yumuşak bir maden olduğu için ısıyı hızlı iletir. Dolayısıyla bakır tava seti kullanarak pişireceğiniz yemekler düşük ısıda, kendi buharlarıyla pişerken yiyeceklerin suyu hapsolmuş olur. Bu da yemeğe müthiş bir lezzet katar.

18/10 Cr-Ni paslanmaz çelik malzeme gövdesi ısıyı muhafaza eden alüminyum, dışı en iyi iletken olan bakır kaplama ve Hadde teknolojisi özelliğiyle yemeklere ayrı bir lezzet kattığı için gurme ve profesyonellerin tercihidir.

Bakır Tava Özellikleri ve Kullanımı

Bakır, en iyi iletkenlerden biridir. Bu nedenle yüksek ısılarda kullanılmamalıdır. İçindeki kalay zamanla kendini bırakabilir. Mümkün olduğu kadar düşük ısıda kullanacağınız bakır tavaların ilk kullanımı için de bir püf nokta bulunuyor. Bu önemli ayrıntı, bakır tencere, bakır sahan, bakır sac tava ve bakır cezve gibi tüm bakır ürünler için geçerlidir; bakır tavaları kullanmadan önce iki parmak kadar sütü tavanın içine koymalı ve sütü kısık ateşte tavanın tüm yüzeyine temas edecek şekilde kaynatmalısınız.

Bakır Tava Temizliği

Islak nemli ve kurulanmadan ocağa koyulan ürünlerde oksitlenme ve lekelenmeler olabilir. Ürününüzde sert temizleme malzemeleri ile temizleme işlemi yapılırsa yüzeylerde çizilmelere sebep olur. Ürünün dış yüzeyi bakır olduğundan bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez bu işlem yüzeyin kararmasına sebep olur. Yumuşak bir süngerle elde yıkanması önerilir.

Ürünlerinizi doğru büyüklükte ocak gözünde kullanınız. Büyük ocakta kullanılan küçük çaptaki kapların yan yüzeyleri, kulpları ve aksesuarları ısınarak deforme olur veya yaralanmalara sebep olur.

Bakır Tava Lekelenmeleri (İç kısımda mavi veya beyaz renklenmelerin oluşması);

Kullanmış olduğunuz içi çelik ürünlerde renklenme meydana gelmesinin sebebi ani ısı değişiklikleridir. Buzdolabından çıkardığımız soğuk ürünü aniden ocak üzerinde ısıya temas ettirmeyiniz ya da bunun tam tersi olan tam soğumamış ürünü buzdolabına koymayınız.

Beyaz lekeler (Bulutlanmalar); oluşması halinde limon veya limon sosunu bulaşık süngerinin yumuşak yüzüyle ilgili yüzeye uygulayınız lekelerin çıktığı görülecektir.

Dış yüzey temizliği; Bakır doğası gereği, kullanımı sırasında zamanla kararan bir metaldir. Belli aralıklarla parlatılması gerekmektedir. Bu iki şekilde sağlanabilir.

1.Yapı marketlerden alınacak metal parlatma cilalarının kullanılması.

2.Geleneksel yöntem olan sofra tuzu, limon veya sirke karışımının yüzeye yumuşak bir sünger ile ovulanarak uygulanması.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.