x

  Filtreler Yükleniyor

Korkmaz Divani 24x5.5 cm Tava Sepete Ekle
949,00 TL | Üyelere Özel | 759,20 TL

Bakır Tava Modelleri

Korkmaz Divani Serisi modern ve geleneksel çizgilerin bir arada harmanlandığı özel bir bir bakır tava serisidir. Bakır tava 3 TRI-PLY Hadde teknolojisi ile bir araya getirilmiştir. Geleneksel çizginin yorumu ile seçkin bir görünüme sahip bakır tavalar, doğru bir kullanım ve bakımla en sağlıklı pişirme gereçlerinden biridir. Korkmaz tava modellerinin tamamının sağlıklı olmasının yanında bakır tavada pişen yemekler, diğerlerine göre çok daha lezzetli olmaktadır. Bunun nedeni bakır tava kullanırken kısık ateşte pişirme zorunluluğudur. Bakır tavaların hammaddesi bakır madeni çabuk şekil alan, yumuşak bir maden olduğu için ısıyı hızlı iletir. Dolayısıyla bakır tava seti kullanarak pişireceğiniz yemekler düşük ısıda, kendi buharlarıyla pişerken yiyeceklerin suyu hapsolmuş olur. Bu sayede bakır tavalar yemeğe müthiş bir lezzet katar.

18/10 Cr-Ni paslanmaz çelik malzeme gövdesi ısıyı muhafaza eden alüminyum, dışı en iyi iletken olan bakır kaplama ve Hadde teknolojisi özelliğiyle yemeklere ayrı bir lezzet kattığı için bakır tavalar gurme ve profesyonellerin tercihidir.

Bakır Tava Özellikleri ve Kullanımı

Bakır, en iyi iletkenlerden biridir. Bu nedenle bakır tavalar yüksek ısılarda kullanılmamalıdır. İçindeki kalay zamanla kendini bırakabilir. Mümkün olduğu kadar düşük ısıda kullanacağınız bakır tavaların ilk kullanımı için de bir püf nokta bulunuyor. Bu önemli ayrıntı, bakır tencere, bakır sahan, bakır sac tava ve bakır cezve gibi tüm bakır ürünler için geçerlidir; bakır tavaları kullanmadan önce iki parmak kadar sütü tavanın içine koymalı ve sütü kısık ateşte bakır tavanın tüm yüzeyine temas edecek şekilde kaynatmalısınız.

Bakır Tava Nasıl Temizlenir?

Islak nemli ve kurulanmadan ocağa koyulan ürünlerde oksitlenme ve lekelenmeler olabilir. Bakır tavalarınızda da sert temizleme malzemeleri ile temizleme işlemi yapılırsa yüzeylerde çizilmelere sebep olur. Ürünün dış yüzeyi bakır olduğundan bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez bu işlem yüzeyin kararmasına sebep olur. Bakır sahan tavaların yumuşak bir süngerle elde yıkanması önerilir.

Bakır tavalarınızı doğru büyüklükte ocak gözünde kullanınız. Büyük ocakta kullanılan küçük çaptaki bakır tavaların yan yüzeyleri, kulpları ve aksesuarları ısınarak deforme olur veya yaralanmalara sebep olur.

Bakır Tava Lekelenmeleri (İç kısımda mavi veya beyaz renklenmelerin oluşması);

Kullanmış olduğunuz içi çelik ürünlerde renklenme meydana gelmesinin sebebi ani ısı değişiklikleridir. Buzdolabından çıkardığımız soğuk ürünü aniden ocak üzerinde ısıya temas ettirmeyiniz ya da bunun tam tersi olan tam soğumamış ürünü buzdolabına koymayınız.

Beyaz lekeler (Bulutlanmalar); oluşması halinde limon veya limon sosunu bulaşık süngerinin yumuşak yüzüyle bakır tavaların ilgili yüzeyine uygulayınız lekelerin çıktığı görülecektir.

Dış yüzey temizliği; Bakır doğası gereği, kullanımı sırasında zamanla kararan bir metaldir. Belli aralıklarla bakır sahan tavaların parlatılması gerekmektedir. Bu iki şekilde sağlanabilir.

1.Yapı marketlerden alınacak metal parlatma cilalarının kullanılması.

2.Geleneksel yöntem olan sofra tuzu, limon veya sirke karışımının yüzeye yumuşak bir sünger ile ovulanarak uygulanması.

Korkmaz bakır tavaların yanında sahan tava modellerini incelemek için Korkmaz Sahan&Omlet kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.